Ana Sayfa Vergi Vakıflardan kiralanan işyerleri muhtasar beyannamede bildirilir mi?

    Vakıflardan kiralanan işyerleri muhtasar beyannamede bildirilir mi?

    637
    0

    Vakıflardan kiralanan gayrimenkuller muhtasar beyanında bildirilmeli midir?

    Mazbut vakıflar haricindeki vakıflardan yapılan kiralardan GV stopajı yapılır. 

    (Mazbut vakıf: Vakıflar Genel müdürlüğü idqresinin dışındaki vakıflar) GVK 94/5-d-b b) Vakıflar (mazbut vakıflar hariç) ve derneklere ait gayrimenkullerin kiralanması karşılığında bunlara yapılan kira ödemelerinden kiralamalar

    İşçi istifa ettiğinde kıdem tazminatını giderleştirmek yerine sgk matrahı olarak yazıyorduk ya da işveren çıkışlı gösteriyorduk. İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde işçi istifasını verdiği halde arabulucuya gittiyse ve kıdem tazminatı verilmesine anlaştılarsa bu KIDEM TAZMİNATININ durumu ne olur? 

    Arabulucunun Kıdem tazminatına karar verebilmesi için çıkışın istifa olmaması gerekir. 

    Ya işçi haklı nedenlerle fesih yapıyordur ya da işveren tarafından bildirimli fesihtir. Kıdeme hükmedilmiş bir arabulucu kararı varsa bu muhtasarda bildirilip giderleştirilebilir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEngelli İşçi Çalıştırma Zorunluluğu Ve Sosyal Güvenlik Kurumu Prim Teşviği Uygulaması
    Sonraki İçerikBağımlı olarak çalışan mali müşavirler ticari faaliyette bulunabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz