Ana Sayfa Mevzuat Uzlaştırmacı olmanın şartları nelerdir?

Uzlaştırmacı olmanın şartları nelerdir?

6878
0
Uzlaştırmacı olmanın şartları nelerdir?

Mali müşavirler bağımlı olsun serbest çalışan olsun uzlaştırmacılık yapabiliyorlar mı?

AŞAĞIDAKİ ŞARTLARI TAŞIYAN HERKES UZLAŞTIRMACI OLABİLİR.

Uzlaştırmacı olabilmek için;

Türk vatandaşı olmak,

Tam ehliyetli olmak,

Baroya kayıtlı olmak (Avukatlar için),

Fakülte mezunu olmak (Hukuk bölümü mezunu dışında, diğer fakülte mezunları Anayasa Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Muhakemesi Kanunu, Temel Hukuk, Ticaret Hukuku, İş Hukuku veya Borçlar Hukuku derslerinden en az 2’sini aldığını transkriptte göstermelidir),

Kasten işlenmiş bir suçtan dolayı mahkûm olmamak,

Terör örgütleriyle ilişkisi bulunmamak,

Adalet Bakanlığı’nın onay verdiği eğitim kuruluşlarından en az 36 saati teorik,

12 saati uygulamalı olmak kaydıyla eğitim almak, (Alınan eğitimin geçerlilik süresi 2 yıldır, her 2 yılda bir yenilenmek zorundadır.

6 ayda bir test usulü yapılacak olan Uzlaştırmacılık sınavından en az 70 geçerli notu alarak başarılı olmak. Disiplin yönünden mesleğinden veya memuriyetten çıkartılmamış olmak gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Sgk girişi olmayan personele uzlaştırıcı vasıtasıyla ödenen ücretler gider yazılabilir mi?

Sgk tarafından yapılan denetimle tespit edilen sigortasız personele istinaden kurum tarafından düzenlenen cezalar nelerdir?

2019 Yılı Uzlaştırmacı Asgari Ücret Tarifesi – 1.1.2019

 


Önceki İçerikBaşkasına ait gayrimenkulünden elde ettiğim geliri beyan etmeli miyim?
Sonraki İçerikLimited Şirketten Tahsil Edilemeyen Vergi Borcu Kanuni Temsilcilerin Takibinden Önce Şirket Ortaklarından İstenebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz