Ana Sayfa SGK Ücretsiz izin desteğine başvuru yaptığımız personelin ay içinde farklı izinleri varsa SGK...

Ücretsiz izin desteğine başvuru yaptığımız personelin ay içinde farklı izinleri varsa SGK bildirgesinde hangi kod ile bildirim yapmalıyız?

574
0

Mart ayı Sgk bildirgelerimizi ücretsiz izinli işçiler için 21 koduyla Sgk hizmet bildirgemizi gönderdik. Nisan ayı için bu izinler devam etmekte olup Nisan ayı bildirgelerinde kod olarak 28 veya 29 mu kullanacağız?

Aynı ayda başka eksik gün nedeni olması halinde, “29-Pandemi Ücretsiz İzin (4857 Geç.10.Md) ve diğer”, Adında yeni eksik gün kodları oluşturulmuştur. 29 kod ile 30 gün bildirimi olacaktır.

Mart ayı Sgk hizmet belgesini yaptım. Ödemesi Nisan ayında olan Sgk prim ve 5510 sayılı destek ve 6111 destek Mart ayı kayıtlarında mı yoksa Nisan ayı kayıtlarında mı göstermem gerekir?

Bordronun muhasebeleştirilmesi tahakkuk esası ile gelir yazılmalıdır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye’de geniş aileden oluşan hanehalkı oranı azalırken tek kişilik hanehalkı oranı arttı
Sonraki İçerikCOVID-19, Kanser ve Parkinson Gibi Birçok Hastalığın Tedavisinde Kullanılmak Üzere 32 İlaç Geri Ödeme Listesine Alındı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz