Ana Sayfa Vergi Üç aylık muhtasar beyannamesi verenler üç aylık muhtasar beyannamesi vermeye devam mı...

Üç aylık muhtasar beyannamesi verenler üç aylık muhtasar beyannamesi vermeye devam mı edeceklerdi?

1154
0

*İstanbul için üç aylık verdiğimiz muhtasarları yine üç aylık mı vereceğiz SGK’yı sistemden ayrıca veriyoruz?

Muhtasar beyanname (OCAK-ŞUBAT-MART 2020 için) 3 aylık olarak MUHSGK 1003A formatı ile Nisan 26’sına kadar beyannamenin sadece Vergi bölümü doldurularak verilir.

*Muhtasar prim beyanı ile alakalı erteleme sonrası 3 aylık muhtasar verenler, muhtasarlarını aylık mı üç aylık mı olarak verecekler?

Muhtasar beyanname (OCAK-ŞUBAT-MART 2020 için) 3 aylık olarak MUHSGK 1003A formatı ile Nisan 26 sına kadar beyannamenin sadece Vergi bölümü doldurularak verilecektir

Mükellefin İSTEMESİ halinde ÇALIŞAN SAYISI 1 KİŞİ İLE 10 KİŞİ arasında olması halinde Birleştirilmiş Beyanname MUHSGK 1003A formatı ile Vergi ve SGK bilgileri doldurularak aylık olarak verilebilir.

10 ve daha az çalışanı olanlar için SGK bildirgesi aylık olarak verilecektir.

Muhtasar beyanname ise; (OCAK-ŞUBAT-MART 2020 için) 3 aylık olarak MUHSGK 1003A formatı ile Nisan 26’sına kadar beyannamenin sadece Vergi bölümü doldurularak verilecektir.

Aylık Muhtasar beyanname veren mükellefler Ocak ve Şubat 2020 dönemleri için; Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile sadece vergi kesintilerine ilişkin bilgiler beyan edilecek. (MUHSGK kod 1003A) Sigortalılara ait aylık prim ve hizmet bilgileri ise Sosyal Güvenlik Kurumuna Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ile bildirilecektir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEkonomi için 100 Milyar Liralık Destek Yapılacak..
Sonraki İçerikMuhtasar ve katma değer vergileri ödemelerine 6 ay erteleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz