Ana Sayfa Vergi Tevkifatlı fatura düzenleyen bir firmaya düzenlediği fatura için 2 nolu KDV beyannamesi...

    Tevkifatlı fatura düzenleyen bir firmaya düzenlediği fatura için 2 nolu KDV beyannamesi de verir mi?

    423
    0

    Avukat müşterim vergi dairesine vekalet ücreti altında 5/10 KDV tevkifatlı makbuz düzenlemiştir 1 NOLU KDV de kısmı tevkifat uygulanan işlemler bölümünde 5/10 diğer hizmetler bölümünde gösterildi. 2 nolu KDV beyannamesi de düzenlenecek midir?

    (2) Nolu KDV beyannamesini sorumlu sıfatı ile Vergi Dairesi verecektir. 

    Makbuzu düzenleyen Avukat (2) nolu KDV beyannamesi vermez.

    Avukatların Cumhuriyet savcılıklarından aldığı karşı taraf vekalet ücretlerine KDV tevkifatı uygulanmalı mıdır? 

    Avukatların CMK hizmeti karşılığında savcılıklara düzenledikleri makbuzlarda ve Adalet Bakanlığına bağlı arabulucuların savcılıklara 01/03/2021 tarihinden itibaren düzenledikleri makbuzlarda 35 nolu KDV Genel Tebliği uyarınca 5/10 KDV tevkifatı uygulamaları gerekir. 

    (ADALET BAKANLIĞI 5018 SAYILI YASAYA TABİDİR.) 

    KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 35) MADDE 9 – “2.1.3.2.13. Diğer Hizmetler KDV MÜKELLEFLERİ TARAFINDAN, 

    **5018 SAYILI KANUNA ekli cetveller kapsamındaki idare, kurum ve kuruluşlar, 

    **Kanunla kurulan kamu kurum ve kuruluşları, 

    **Döner sermayeli kuruluşlar, 

    **KAMU KURUMU NİTELİĞİNDEKİ MESLEK KURULUŞLARI, 

    **Bankalar, SİGORTA VE REASÜRANS ŞİRKETLERİ, 

    ** Kanunla kurulan veya tüzel kişiliği haiz emekli ve yardım sandıkları 

    **Kalkınma ajanslarına ifa (yapılan) edilen ve TEBLİĞDE ÖZEL OLARAK Belirlenmeyen DİĞER BÜTÜN HİZMET İFALARINDA söz konusu alıcılar tarafından (5/10) oranında KDV tevkifatı uygulanır.

    Serbest meslek mükellefimiz avukat vermiş olduğu hizmet karşılığında site yönetimine serbest meslek makbuzu düzenleyecektir. Düzenleyeceği serbest meslek makbuzunda stopaj kesintisi yapacak mıdır? 

    Avukatların ve SMMM lerin Apt. ve site yönetimlerine düzenleyeceği Serbest meslek makbuzun da; % 20 GV stopajı ve % 18 KDV hesaplanır.


    Kaynak: ismmmo,KDVK GUT
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikLimited şirketi şirket ortağı huzur hakkı alabilir mi?
    Sonraki İçerikMali müşavirler faaliyetini sona erdiren mükelleflerinin sözleşmelerini ne zaman fesih etmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz