Ana Sayfa Çalışma Hayatı Temmuz ayının tamamında kısa çalışma ödeneği alan bir personelin eksik günü kaç...

Temmuz ayının tamamında kısa çalışma ödeneği alan bir personelin eksik günü kaç gün olarak bildireceğiz?

705
0

Şirket merkezimiz İstanbul’dadır. Edirne de şubemiz vardır. Şirket merkezimizde SGK’lı , kısa çalışmadan yaralanan, ödeneği olan bir personelimiz Edirne şubemize nakil etsek nakil sonrası merkez den kısa çalışma ödeneğinden çıkarmış olacağız . Edirne şubemizde de kısa çalışma ödeneğinden faydalanan çalışanlarımız var. Nakil olacak personelin Sgk merkezleri değişeceğinden Merkez ve Edirne şubenin kısa çalışma ödeneği bozulur mu?

KÇÖ alan işçinin nakline ilişkin usul ve esaslarda düzenleme bulunmamakla birlikte; Kısa çalışma ödeneği alan işçinin nakledilmesi halinde 6 işgünü önceden İŞKUR’a bilgi verilmesi gerekir.

Aynı işverende 17.04.2020 öncesi iş sözleşmesi bulunan bu işçi için nakledilen İŞKUR’a da yazılı başvuru yapılması gerekir.

 

Nisandan bu zamana kadar olan tüm başvurular gibi temmuz ayında ilk defa başvuru yapacağımız personel içinde yine temmuzda 31 gün başvuru yapmamız gerekmez mi bayram önce kayıtları gireceğimizden dolayı ivedilikle açıklama yapmanızı rica ederim?

Kısa çalışma ödeneği işyerinizde fiili çalışma yoksa temmuz ayı için tam ay uygulanacaktır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşçi Özlük Dosyasına KVKK Filtresi
Sonraki İçerikYenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi Ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz