Ana Sayfa Vergi Tarafımıza taşımacılık hizmetine istinaden düzenlenen tevkifatlı faturaya istinaden başka bir firmaya aynı...

Tarafımıza taşımacılık hizmetine istinaden düzenlenen tevkifatlı faturaya istinaden başka bir firmaya aynı hizmeti faturalandırdığımızda tevkifat uygulamalı mıyız?

Tarafımıza taşımacılık hizmetine istinaden düzenlenen tevkifatlı faturaya istinaden başka bir firmaya aynı hizmeti faturalandırdığımızda tevkifat uygulamalı mıyız?

560
0

Personel servis taşımacılığı hizmeti almaktayız. 5/10 tevkifatlı aldığımız servis taşımacılığı hizmetinin bir kısmını başka bir işyerine personel taşımacılığı olarak fatura etmemiz gerekiyor. Kendi bünyemizde servisimiz yok ve bu hizmeti vermiyoruz. Verdiğimiz bu hizmet için firmaya fatura keserken 5/10 Tevkifatlı kesmemiz gerekiyor tevkifatsız mı?

KDV tevkifatı yapılmaz.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2018 yılında brüt satışımız 5 milyon TL’dir. E – Defter kullanmaya 2020 yılında kullanmaya başlayacak mıyız?
Sonraki İçerikŞirket sahibi kendi adına yaptırmış olduğu mali sorumluluk poliçesini şirkette gider olarak kullanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz