Ana Sayfa Vergi Tabldot hizmetlerinde KDV oranı yıl sonuna kadar ne oldu?

    Tabldot hizmetlerinde KDV oranı yıl sonuna kadar ne oldu?

    Tabldot hizmetlerinde KDV oranı ne olur?

    1500
    0

    Tabldot yemek işi yapan mükelleflerim var. KDV oranı %1 mi olmalıdır?

    Tabldot yemek üreten yerler ile ilgili olarak kararda özel bir belirleme yok.

    İndirimlerden yararlanacak olanlar aşağıdaki sayılanlar ile sınırlı olduğu görüşündeyiz.

    Konu hakkında gib den görüş alınız. “YEME, İÇME HİZMETLERİ: Kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, yemeği pakette satan veya diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler, lokanta, içkili lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde verilen hizmetler (Bu yerlerde verilen hizmetlerin alkollü içeceklere isabet eden kısmı hariç),”

    01/08/2020 itibariyle kiralama KDV oranı %8 olarak değişti. Kiralama yaptığımız yerlere aynı zamanda farklı hizmetlerde veriyoruz. Girişlerin kontrolü oto park hizmeti veya farklı hizmetler olabiliyor. Kiralamanın yanında verilen bu hizmetler de KDV oranı aynı kiralama gibi %8 mi olacak yoksa bunlar %18 olarak devam edecek mi?

    Kiralama dışındaki verilen hizmetler için %18 KDV hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılı Mayıs ayında yapılan LPG ihracatı geçen yılın aynı ayına göre %93,93 azaldı
    Sonraki İçerikDar mükelleflerin gayrimaddi hak satış gelirleri üzerinden stopaj yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz