Ana Sayfa İstatistik Spot elektrik fiyatı bu hafta yükseldi

Spot elektrik fiyatı bu hafta yükseldi

664
0

Spot elektrik piyasasında geçtiğimiz hafta 245 TL/MWh seviyesinde oluşan piyasa takas fiyatı (PTF) ortalaması bu hafta 288 TL/MWh olarak gerçekleşti. Sistem marjinal fiyatları (SMF) ise 219 TL/MWh seviyesinden 293 TL7MWh seviyesine yer değiştirdi. PTF 3-9 Haziran tarihleri arasında Çarşamba 297 TL/MWh, Perşembe günü 307 TL/MWh, Cuma 281 TL/MWh, Cumartesi 271 TL/ MWh, Pazar 251 TL/MWh, Pazartesi 297 TL/MWh ve Salı günü 312 TL/MWh oldu. SMF ise Çarşamba günü 292 TL/MWh, Perşembe 321 TL/MWh, Cuma 260 TL/MWh. Cumartesi 322 TL/MWh, Pazar 186 TL/ MWh. Pazartesi 333 TL/MWh ve Salt günü 335 TL/MWh dan uzlaştı. 2020 yılı Haziran ayı i Ik 9 gün PTF ortalaması 287 TL/MWh ve SMF 292 TL/MWh olarak gerçekleşti.


Kaynak: Elektrik Üreticileri Derneği Verileri 11.06.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBitiş tarihi belirsiz olan sözleşmelerde damga vergisi nasıl hesaplanır? Damga vergisinin bildirim süresi nedir?
Sonraki İçerikTransit ticarete konu olan satış faturası KDV beyannamesine dâhil edilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz