Ana Sayfa Muhasebe Bitiş tarihi belirsiz olan sözleşmelerde damga vergisi nasıl hesaplanır? Damga vergisinin bildirim...

Bitiş tarihi belirsiz olan sözleşmelerde damga vergisi nasıl hesaplanır? Damga vergisinin bildirim süresi nedir?

Damga vergisinin bildirim süresi nedir?

789
0

Sözleşmenin süre maddesi ” Sürenin başlangıç tarihi …/…/…. olup sözleşme bitiş tarihi belirsizdir. Taraflar herhangi bir süreye bağlı olmaksızın dilediği zaman bir hafta öncesinden haber vermek kaydıyla sözleşmeyi tek taraflı ve tazminatsız olarak feshetme hakkına sahiptir” şeklinde. Yapılacak iş karşılığı ücret maddesinde ise 230.000,00 TL bedel yazmaktadır. Damga vergisi maktudan mı nispi den mi yatırılmalı? Maktudan yatırılacaksa süre belli olmadığı için matrah nasıl belirlenmelidir?

Sözleşmede yazan 230.000 TL üzerinden NİSPİ DV hesaplanır.

13/D belgesi olan bir firma ile 11.06.2020 tarihinde liman genişletme çalışmasında kullanılmak üzere ithal olan bir ürün ve montajı için 50.000 $ sözleşme imzalanmıştır. Binde 9,48 Damga vergisi ödemesinde kur neye göre alınacak ve ilgili vergi dairesine bildirim süresi nedir?

Sözleşmenin imzalandığı tarihte ki MB Döviz alış kuru ile hesaplanır. Hesaplanan DV ise Mükellef SÜREKLİ DV mükellefi ise imzalama tarihini takip eden ayın 26 sına kadar beyan edilir ve ödenir. SÜREKSİZ DV mükellefi ise sözleşmenin imzalandığı tarih den itibaren 15 gün içinde beyan edilir ve aynı sürede ödenir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şirket çalışanları ile yapılan araç kiralama sözleşmeleri damga vergisine tabi midir?

Hisse devirlerinde düzenlenen sözleşmeler damga vergisinden istisna mıdır?

Vergi, Resim ve Harç İstisnası Belgemiz var. Hakedişler için Damga Vergisi Ödeyecek miyiz?

Önceki İçerik2020 yılının ilk çeyreğinde milli gelirde yıllık bazda %4,5 oranında artış kaydedildi
Sonraki İçerikSpot elektrik fiyatı bu hafta yükseldi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz