Ana Sayfa Çalışma Hayatı Son 60 gün içerisinde ücretsiz izin kullanan personel kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir...

Son 60 gün içerisinde ücretsiz izin kullanan personel kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir mi?

634
0

Yeni kanuna göre internet kafe işletmesinde çalışan işçimizi 13.04.2020 tarihi itibari ile 04 kodu ile çıkış yapabilir miyiz? İşsizlik maaşı alabilir mi kısa çalışmaya başvuru yapmadık?

7244 sayılı Kanunun kapsamında olup olmadığına bakılmaksızın her türlü iş veya hizmet sözleşmesi, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay süreyle 25 inci maddenin birinci fıkrasının (II) numaralı bendinde ve diğer kanunların ilgili hükümlerinde yer alan ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler dışında işveren tarafından feshedilemez denilmektedir.

18.12.2019 tarihlinde işe giren bir çalışan aralık ayı için 14 gün Ocak ayı 30 gün Şubat ayı 2 gün (ücretsiz izin kullanmıştır) Mart ayında 15’inden sonra kovit-19 sebebinden dolayı işyeri tatil etmiş olup çalışanımızın son 3 yıl içinde toplam 450 günü mevcuttur. Bu çalışan kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilir mi?

Son 60 günde iş sözleşmesi ile çalışmaya devam da ediyor ise KÇÖ’den yararlanabilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKÇÖ’den yararlanırken Satış Faturası Kesilebilir mi?
Sonraki İçerikMeslek liseleri ozon hava dezenfekte cihazı ile kızılötesi termometre cihazı üretti..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz