Ana Sayfa Çalışma Hayatı Sokağa çıkmaları yasaklanan 20 yaş ve altında olan çalışan kişiler çalışma hayatına...

Sokağa çıkmaları yasaklanan 20 yaş ve altında olan çalışan kişiler çalışma hayatına devam edebilir mi?

609
0

03.04.2020 tarih ve 6235 sayılı sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile getirilen sokağa çıkış yasağındaki muafiyet ve istisnalar 01.01.2002 tarihinden sonra doğanlara (18 yaşından küçüklere) uygulanmayacak.” denildi. 1- 18 yaşından küçük çalışanın eksik gün bildirim kodu ne olacak?

18 yaş altında bulunanların çalışan olmaları ve bunu belgelemeleri halinde işe gitmelerine engel bulunmamaktadır.

 İşverencovid-19 nedeni ile kısa çalışma ödeneğine başvurdu ama çalışanların içinde kısa çalışma ödeneği şartını sağlamayanlar var onlara da ilk 7 günü verecek miyiz?

Tüm çalışanlar için; 4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye’deki Hekim sayısı, hekim başına düşen kişi sayısı ve hekim başına hasta müracaat sayısı, 2009-2018
Sonraki İçerikMahalli Sanatçılara yapılan ödemelerde vergi tevkifat olacak mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz