Ana Sayfa Çalışma Hayatı Sokağa çıkma yasağında işe gelinemeyen günlerin SGK eksik gün bildirim kodu ne...

Sokağa çıkma yasağında işe gelinemeyen günlerin SGK eksik gün bildirim kodu ne olacaktır?

1400
0

Sokağa çıkma yasağı olan günler için eksik gün bildirim kodu 10-Günlük Hayatı Etkileyen Olaylar mı olacaktır?

10.genel hayatı etkileyen olaylar seçilmelidir.

01/04/2020 tarihinde personele 30/04/2020 tarihinde iş sözleşmesi feshedilecek diye tebliğ de bulunduk. Ancak son tebliğe göre işçi çıkarmak yasaklandı. Daha erken tebliğ yaptığımız için istisna olabilir miyiz?

7244 sayılı kanun uygulamasına ilişkin tebliğler henüz yayınlanmadığı için sorunuza yorum yapılamamaktadır. Ancak kanun yürürlük tarihinden önceki hükümlerin yasal geçerliliği söz konusudur. Önel geçerlidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTicaret Bakanlığı KOBİ’leri elektronik ticaret alanında desteklemek amacıyla dayanışma kampanyası başlattı..
Sonraki İçerikElektronik haberleşme sektöründeki operatör gelirleri 2019 yılında 2018’e göre %13’lük artış gösterdi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz