Ana Sayfa SGK Sokağa çıkma yasağı olan personellerimize maaşlarını tam ödedik. Sgk hizmet bildirgelerini nasıl...

Sokağa çıkma yasağı olan personellerimize maaşlarını tam ödedik. Sgk hizmet bildirgelerini nasıl hazırlamalıyız?

626
0

65 yaş üstü personellerimiz malum işe gelemiyorlar. Ancak biz onlara maaşlarını tam ödedik. Sgk kısmında beyannamede normal ücret olarak mı bildirmeliyiz? Yoksa eksik gün seçip, ikramiye ödemesi şeklinde bildirim mi yapmalıyız?

Eksik gün kodu 10 seçilmeli ve ikramiye kısmında bildirilmelidir.

15/04/2020 tarihi itibariyle işyerinin belli bir bölümünde %50 zamanlı (22,5saat) KÇÖ başvurusu yaptık. İŞKUR’dan henüz cevap alamadık. Nisan bordrosunu ve SGK bildirgesini neye göre hazırlayacağız? İŞKUR temsilcisine ulaşamıyoruz. Başvurumuzun olumsuz olması halinde Nisan bordrolarını ve SGK bildirgesini ceza yemeden düzeltebilecek miyiz?

Öncelikle işçilerinizin fiili çalışma durumlarını dikkate alarak puantajlarınızı hazırlayınız ve bildirimlerinizi buna göre yapınız. Eksik gün nedeni dilekçe ile bağlı bulunduğunuz SGK’den düzeltme hakkınız bulunmaktadır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçici Vergideki %10 yanılma payı hangi tutar üzerinden hesaplanır?
Sonraki İçerikMalzeme temini ve inşaat yapım işi için tek sözleşme yapılırsa yıllara sari stopaj hesabında her ikisi de dikkate alınacak mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz