Ana Sayfa Muhasebe Şirketler 2020 yılı sonuna kadar kar dağıtımı yapamıyor mu?

    Şirketler 2020 yılı sonuna kadar kar dağıtımı yapamıyor mu?

    Kar dağıtımı yapmadan Tasfiye sonu yapabilir miyiz?, Şirketin tasfiye sonu işlemleri öncesinde var olan karı dağıtmak zorunda mıyız? Kar dağıtım yasağı devam ediyor mu?, Geçmiş yıllara ait karların dağıtımı yasağı devam ediyor mu?

    591
    0

    Kar Dağıtımı en son 31.12.2020 tarihine ertelendi ama 2019 karları için denmektedir.  2018 ve öncesi karları dağıtmak istiyorum yapabilir Miyim?

    7244 Sayılı torba kanun ile TTK ya eklenmiş olan geçici 13. madde ve yayımlanmış tebliğ çerçevesinde dönem karının yüzde 25’nin dağıtımına kararın verilebileceği artan kısım ile geçmiş yıl karlarının dağıtılmasındaki kısıtlama yıl sonuna kadar uzatılmıştır.

    Şirketin 2015 yılından 10.000 TL Geçmiş Yıl Karı var. Şirketin 2020 Eylül ayında tasfiyesi tamamlanmıştır. Kâr payı ödemesi yapmadan şirketi kapatabilir miyiz?

    GV stopajı yapılmadan kar dağıtılamaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOtomotiv sektörünün küresel boyuttaki ve Türkiye’deki durumu nedir?
    Sonraki İçerikEn fazla net ihracat hazır giyimde yapıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz