Ana Sayfa TTK Şirket şube açılışlarının ticaret sicil müdürlüğüne tescili zorunlu mudur?

    Şirket şube açılışlarının ticaret sicil müdürlüğüne tescili zorunlu mudur?

    223
    0

    Şirket şube açılışlarında ticaret odasına tescil ilan zorunluluğu var mıdır? Yoksa sadece vergi dairesine bildirmek yeterli midir?

    Şube açılışı ticaret sicile tescil ettirilmesi zorunludur. Ticaret sicili bu tescili VD elektronik olarak bildirmektedir. Mükellefin bu durumu VD bildirmeye gerek yoktur (VUK 546 Sayılı Gn.Tb.). Mükellef isterse vergi dairesine ayrıca bilgi de verebilir. 

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBir oto galericinin başka bir galeriden özel matrah ile aldığı aracın faturasındaki KDV’yi indirim konusu yapabilir mi?
    Sonraki İçerikAynı büroda birden fazla mali müşavir ayrı mükellefiyet açarak faaliyet gösterebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz