Ana Sayfa Muhasebe Şirket ortaklarının aldıkları borçlar için ve kasa fazlası için adat hesaplamalı mıyız?

Şirket ortaklarının aldıkları borçlar için ve kasa fazlası için adat hesaplamalı mıyız?

615
0

2019 yılında 131 ortaklardan alacaklar hesabına adat uygulaması yaptık. 131 hesabındaki bakiye 2019 yılından 2020 yılına devretti. 2019 yılından devreden ve adat uyguladığımız tutara 2020 yılında da tekrar adat uygulamamız gerekir mi?

Ortak şirketten aldığı borcu ödeyene kadar adat hesaplanır.

Bilanço usulüne göre defter tutan gerçek kişi mükellefimin 2018 yılı defterlerini incelemeye alındı. İncelemenin konusu ise kasa fazlası, firmanın tüzel kişiliği olmadığı halde kasa fazlası için adat ve kdv tahakkuku yapılabilir mi?

Gelir vergisi mükellefleri 131-331 hesap kullanmaz. Ancak Kasa hesabı için adat hesaplaması yapılır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik
Sonraki İçerikYıl içinde fazla ödenen geçici vergiler Kurumlar vergisi beyannamesinde iade istenebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz