Ana Sayfa SGK Şirket merkez sigorta dosyasının bulunduğu il dışında firma adına çalışacak personel için...

Şirket merkez sigorta dosyasının bulunduğu il dışında firma adına çalışacak personel için SGK dosyası açmalı mıyız?

1208
0

İstanbul Merkezli bir A.Ş firmasının şehir dışında ikamet eden ve çalışacak satış personeli için, SGK bildirimlerini ilgili şehirde SGK şube açarak bu şube sicili üzerinden beyan etmeli miyiz? Merkezden SGK primi beyan edilmesinde sakınca var mıdır?

İşçi Şirket merkezinde çalışacak ise ya da şirket merkezine bağlı farklı farklı illerde satış yapacak ise kimlik bildirimi ile merkezde 4a sigortalı bildirimi yapılabilir.

İşçi ikametgahının bulunduğu yerde istihdam edilecek ise çalışılan yerin SGK’da şube açılmalıdır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik27103 sayılı kanun kapsamında ortalama personel sayısına ilave olarak işe alınan personel ortalama sayı düşerse teşvikten faydalanmaya devam edebilir mi?
Sonraki İçerikBasit Usule Tabi Mükellefler İçin Rehber ve Broşür Yayınlandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz