Ana Sayfa Mevzuat Şirket hissedarlarının vefat etmesi durumunda mirasçıları şirketteki paylarını reddedebilir mi?

Şirket hissedarlarının vefat etmesi durumunda mirasçıları şirketteki paylarını reddedebilir mi?

876
0

Tek hissedarlı ve hissedarın müdür olduğu bir limited şirketimizin hissedarı vefat etti. Şirketin Sgk ve vergi borcu bulunmaktadır. Mirasçıları reddi miras yolunu seçti. Şirketin bundan sonraki muhasebe yönünde işlemlerinde nasıl bir yol izlemeliyiz?

Bu alan muhasebe için değil ortaklık yapısı bakımından değerlendirilecek olan bölüm.

Mirasçılar reddi miras etmeleri ile paylar mirasçıların alt soyuna geçmektedir.

İlgili mahkemeden dava edilerek payların kime kaldığının tespitine kadar devam etmeli, alt soylar dahil tüm mirasçıların reddi sonrası medeni kanun bakımından mahkemece verilecek karara göre şirket faaliyeti ne işlemlerin yapılması gerekecektir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik5 çalışanı olan bir firma BES’e ne zaman dahil olmalıdır?
Sonraki İçerikSattığımız araca ait sigortalama giderleri için nasıl bir muhasebe kaydı yapmalıyım?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz