Ana Sayfa Vergi Şirket ana sözleşmesinde GEKAP kapsamına giren faaliyet olmasına rağmen fiilen kapsama giren...

    Şirket ana sözleşmesinde GEKAP kapsamına giren faaliyet olmasına rağmen fiilen kapsama giren bir faaliyet yoksa beyan verilecek mi?

    Gekap beyannamesi vergiye tabi işlem olduğu aydan itibaren verilir.

    122
    0

    Yeni kurulan bir firmamızın şu an Gekap kapsamında bir işlemi yok ancak şirket ana sözleşmesine göre ilerleyen zamanlarda Gekap kapsamına girme ihtimali var. Şimdiden boş Gekap beyannamesi vermeye başlamaya gerek var mı?

    Gekap beyannamesi vergiye tabi işlem olduğu aydan itibaren verilir.
    Konu ile ilgili olarak hazırladığımız Rehberi aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz.
    https://ismmmo.org.tr/dosya/4269/Mevzuat-Dosya/07082023-gekap-rehberi.pdf

    2023 Yılı GEKAP tutarları nedir?


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAylık binek oto kira bedeli için uygulanan gider kısıtlaması birden fazla araç için ayrı ayrı mı uygulanacak?
    Sonraki İçerikŞirket çalışanı iken sonradan ortak olanların SGK’lılığı devam eder mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz