Ana Sayfa Muhasebe Aylık binek oto kira bedeli için uygulanan gider kısıtlaması birden fazla araç...

    Aylık binek oto kira bedeli için uygulanan gider kısıtlaması birden fazla araç için ayrı ayrı mı uygulanacak?

    114
    0

    Araç kiralamalarındaki (2023 yılı için ) 17.000 TL’lik sınır tek bir araç kiralamasında mı geçerli?

    örneğin şirket 4 adet araç kiraladı 20.000’den. Toplamda 80.000 TL’lik tek fatura kestiğini düşünelim kiralama firmasının bu 80.000 TL’lik faturada kiralanan her aracın da plakalarınin ayrı ayrı yazdığını düşünelim biz 17.000 TL’yi mi sadece gider yazacağız yoksa 17.000*4=68.000 TL’yi mi gider yazacağız?

    17.000 TL sınır TEK taşıt içindir.

    4 araç varsa ve kira sınırı her bir araç için ayrı ayrı değerlendirilecektir. Buna göre her bir araç için 20.000 TL – 17.000 TL= 3.000 TL vergi matrahının tespitinde indirim konusu yapılamayacaktır. 

    Toplamda 17.000 TL x 4 Araç = 68.000 TL vergi matrahının tespitinde gider olarak dikkate alınacak, 3.000 TL x 4 Araç= 12.000 TL vergi matrahının tespitinde gider olarak dikkate alınmayacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket ortağına ait iş yeri için kira ödenmese de stopaj yapılacak mı?
    Sonraki İçerikŞirket ana sözleşmesinde GEKAP kapsamına giren faaliyet olmasına rağmen fiilen kapsama giren bir faaliyet yoksa beyan verilecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz