Ana Sayfa SGK Şirket çalışanı iken sonradan ortak olanların SGK’lılığı devam eder mi?

    Şirket çalışanı iken sonradan ortak olanların SGK’lılığı devam eder mi?

    Limitet şirketlerin tüm ortakları ve anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi ortakları 1 Ekim 2008 sonrasında çalıştıkları şirkette 4/1-a statüsünden sigortalı bildirilemezler.

    226
    0

    Bir limited şirketinin SGK’lı çalışanı iken şirket ortağı olana SGK primleri tahakkuk ettirilmeye devam edilmiştir. Bu çalışanın huzur hakkı almaya başlaması halinde, hissedar olduğu dönem boyunca ödenmiş olan SGK primleri ne olacak? Bağkur ödemeye başlayınca, geç geçiş nedeniyle para cezası varsa ne kadardır?

    Kişi çalıştığı şirkete ortak olması durumunda tarih çok önemlidir. Limitet şirketlerin tüm ortakları ve anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi ortakları 1 Ekim 2008 sonrasında çalıştıkları şirkette SSK’lı olarak sigortalanmaya devam edemememektedirler. 4a ve 4b sigortalılıkları arasında mahsuplaşma yapılması gerekir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket ana sözleşmesinde GEKAP kapsamına giren faaliyet olmasına rağmen fiilen kapsama giren bir faaliyet yoksa beyan verilecek mi?
    Sonraki İçerikLimited şirket ortağına ödenen huzur hakkı için SGK Primi ödenir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz