Ana Sayfa Vergi Sigorta poliçeleri B formunda beyan edilir mi?

    Sigorta poliçeleri B formunda beyan edilir mi?

    Düzenlenen poliçeleri Ba formunda bildirmeniz gerekir.

    675
    0

    Mobilya satış mağazası olan bir mükellefimiz, Normal satışlarının yanında ara sıra bir internet portalı aracılığı ile satış yapmaktadır. Bu kişilerden çoğu nihai tüketici olup T.C. kimlik numarası konusunda sıkıntı vardır. 5.000 liranın üzerinde satışlarımızda TC. Kimlik olmasa da satıcıya fatura kesebilir miyiz ve BS Formunda bu kişiyi nasıl bildiririz?

    5.000 TL’nin üstündeki satışlar nihai tüketiciye de satılsa T.C kimlik numarası faturaya yazılması gerekir.

    Sağlık kuruluşunda faaliyet gösteren bir firmayız, tarafımıza cihazlarla ilgili, demirbaşlarla ilgili vs. sigorta poliçeleri düzenlenmekte ve aylık tutarı da BA ya konu olan 5,000 TL sınırını aşmaktadır. Ancak Sigorta Şirketleri ve Acenteleri BS formu verme yükümlüğünde olmadığından bizim tarafımıza düzenlenen sigorta poliçelerini BA da beyan etmek zorunda mıyız?

    Size düzenlenen poliçeleri Ba formunda bildirmeniz gerekir.

    BENZER İÇERİKLER

    Dövizli faturalarda Ba – Bs bildirimleri hangi kur üzerinden yapılır?

    Temmuz 2021 Döneminden İtibaren Elektronik Olarak Düzenlenen Belgeler Form Ba ve Bs lere Dahil…

    Serbest Bölgede Faaliyet Gösteren Firmanın Kendisine Kesmek Zorunda Olduğu Fatura ve Yurt İçi Şubesine…


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHat sanatını icra edenler vergiye tabi midir?
    Sonraki İçerikYabancı tüzel kişiliğe ödenen kâr payı ödemesine ilişkin kesilen stopaj muhtasar beyannamede hangi kodda bildirilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz