Ana Sayfa Vergi Dövizli faturalarda Ba – Bs bildirimleri hangi kur üzerinden yapılır?

    Dövizli faturalarda Ba – Bs bildirimleri hangi kur üzerinden yapılır?

    Sigorta acentelerinin elde ettiği komisyonlardan kesilen poliçe iptalleri nasıl kaydedilecek?

    1988
    0

    Dövizli fatura işlemlerinde faturayı kesen farklı kur, bizim müşterimiz farklı kur dan hesaplamış ay sonu BA /BS formları tutarlılığı açısından öneriniz ne olur?

    Farklı kur ancak farklı günler için olur. Aynı gün için her iki tarafı da MB DÖVİZ ALIŞ KURU ile Değerleme yapılması gerekir.

    662201 Sigorta acentelerinin faaliyetleri kodu ile mükellefiyeti bulunan sigorta acentesi müşterimiz, 2021’den itibaren Bilanço usulüne göre defter tutmaya başlamıştır. Sigorta şirketleri müşterimize ‘’sigorta komisyon gider belgesi’’ düzenlemekte, bu belgede İstihsal komisyonları ve iptal komisyonları tutarları yer almaktadır. İşletme defterine tabi olduğu dönemlerde İstihsal komisyonu tutarından, iptal komisyonları tutarını çıkartıp kalan net komisyon tutarını gelir olarak yazmaktaydık. Bilanço usulüne göre defter tutmaya başladığından ve BA BS mükellefiyeti başladığından dolayı Sigorta şirketlerinin müşterimiz adına düzenledikleri Sigorta komisyon gider belgesi tutarlarını BS formunda beyan etmeli miyiz? 

    Düzenlenen belgeler B formunda bildirilir. Net veya brüt kavramı konusunda bilgimiz yok. GİB’den özelge alarak işlem yapınız.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİki ayda devreye alınan kurulu gücün %96,4’ü yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandı
    Sonraki İçerikMerkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Hemen faiz indirilecek’ önyargısı doğru değil

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz