Ana Sayfa Vergi SGK teşvikinden faydalanan bir personel istifa edip işten ayrılırsa bu personelin çalıştığı...

    SGK teşvikinden faydalanan bir personel istifa edip işten ayrılırsa bu personelin çalıştığı günler için SGK teşviklerinden faydalanabilir miyiz?

    402
    0

    Ocak ayında şube işyeri açılışı yaptık. Şubemize 2 personel alımı yaptık. Personellerimiz aynı ay içerisinde istifa ettiler. Çıkışları yapıldı. 2 işçimizde sgk işveren sisteminde teşvik sorguladığımda ikisi de 27256 / 4447/GEÇİCİ 28.MADDE (İLAVE İSTİHDAM) teşvik maddesinden faydalanıyor. Ancak işçiyi teşvik süreleri dolduktan sonra, teşvik süresi kadar çalıştırma koşulu olduğu için bu işçiler istifa ettikleri için, Şubede başka çalışan işçimiz kalmadığı için yine de bu teşvikten faydalanabilir miyiz?

    İstifa ile çıkışta işverenin toplam sürelerde çalışma dışında bir yükümlülüğü bulunmamaktadır. 

    Yeni çalışacak işçileriniz için e-devlet işveren sistemi teşvik tanımlamadan sorgulama yaparak teşvikten yararlanabilirsiniz.

    Yurt dışı firmanın Türkiye’de temsilcilik açma niyeti var. Temsilcilikte çalışacak personeller SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    Şube de olsa irtibat ofisi de olsa işyeri sgk bildirimi yapılacak olup, istihdam edilecek olan işçilerin e-sgk işveren sistemi teşvik sorgulama sisteminden tanımlama yapılarak işçilerin girişi yapılmalıdır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİTO Başkanı Şekib Avdagiç: “Özel sektörün ayakta kalması, Türkiye’nin ayakta kalması demektir”
    Sonraki İçerikHırvatistan’da GSYİH 2020 Yılında %8,4 Seviyesinde Geriledi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz