Ana Sayfa SGK SGK sisteminden İptal ve Ek bildirge onayı nasıl yapılır?

SGK sisteminden İptal ve Ek bildirge onayı nasıl yapılır?

4060
0

Teknopark bölgesinde faaliyet gösteren bir firmayız. 2020/02 Döneminde Ar-Ge harici destek personeli 1 kişi sehven 5746 kanun kapsamında bildirim yapılmıştır. Düzeltme için uygulanacak ceza tutarı nedir? Düzeltme 1 personel için mi toplam personel için mi verilecektir?

İptal ve ek bildirge için en kolay yol budur.

Dilekçe ile ve ek 9 belgesini doldurmak ile uğraşmanıza gerek kalmıyor ve girdiğiniz belgeler direk bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Merkezi ekranına düşüyor. SGK V2 sisteminden iptal/ek bildirge girişi için lütfen aşağıdaki aşamaları takip ediniz;

Öncelikle https://ebildirge.sgk.gov.tr/EBildirgeV2 sayfasından sisteme SGK kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş sağlayın.

Sisteme giriş sağladıktan sonra sırasıyla:

Aylık Prim ve Hizmet Belgesi Girişi-Tahakkuk yıl/ay kısmından ilgili dönemi seçin.

Belge işlemleri kısmında Belge Mahiyeti- İptal, Tahakkuk Nedeni: Belge Türü ve/veya Kanun Numarası değişikliği kısmını seçin.

Açılan ekranda iptal etmek ya da düzeltmek istediğiniz bildirgeyi seçin.

Açılan ekranda Seçili Kişileri İptal et dedikten sonra Yeni Belge İşlemlerine Geç seçeneğini seçin.

Belge Mahiyeti: EK, Belge Türü çalışan durumuna göre seçin.

Tahakkuk nedeni: Belge Türü ve/veya Kanun Numarası değişikliği kısmını seçin. Kanun işlemleri kısmında geç verilen bildirge ise Kanun Numarası Yok, düzeltilecek bir bildirge ya da geriye dönük teşvik girişi ise ilgili kanun numarasını seçin.

Son olarak bildirgeyi onayladıktan sonra göndermiş olduğunuz bildirge bağlı olduğunuz SGK ekranına düşecektir. Kanuni süresi içerisinde verilen bildirge için cezai işlem uygulanmaz. Ancak kanuni süresi dışında verilen belgelerde belgede yer alan çalışan başına fiil tarihinde geçerli olan brüt asgari ücretin 1/8’i oranında idari para cezası uygulanır. Uygulanacak idari para cezası tutarı toplamda brüt asgari ücretin 2 katını geçemez. Eğer iptal ve ek nitelikte belge veriyorsanız, verdiğiniz belgeler düzeltme amaçlı ise süresi dışında olsa bile idari para cezası uygulanmaz. Sadece verilen bildirge başına damga vergisi uygulanır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 I. Geçici Vergi Dönemine (Ocak-Şubat-Mart) ait Gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri uzatıldı
Sonraki İçerikYıllık ücretli izin hakkı ve izin sürelerine ilişkin hükümler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz