Ana Sayfa SGK Senelik kirasını beyan eden mükellefler Stopaj indirimini nedeniyle iade alabilir mi?

    Senelik kirasını beyan eden mükellefler Stopaj indirimini nedeniyle iade alabilir mi?

    Kiranın ödendiği günkü oran ne ise o orandan mı gelir vergisi stopajı yapılır?

    566
    0

    Bilindiği gibi 31/07/2020 itibari ile işyeri kiralamalarında stopaj oranı %10’a düştü. Firmamız 30/06/2020 tarihinde kiraladığı deposu için kira bedelini 1 yıllık olarak ödedi ve haziran ayı muhtasar beyannamede %20 stopajlı 1 yıllık kira bedeli beyan edildi. Ödenen bu kiralamada 31/07/2020 itibari ile düşen stopaj miktarının iadesinin alınması mümkün mü?

    Hayır iade söz konusu olmaz. Kiranın ödendiği günkü oran ne ise o orandan gelir vergisi stopajı yapılır. Yapılan işlem doğrudur.

    01/07/2020 Tarihi itibari ile geçilmiş olan Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinde çalışan işçi olmadığında veya işten çıkış sebebi ile çalışan işçi kalmadığında SGK bölümü ile ilgili bir bildirim yapacak mıyız?

    Eğer çalışan işçiniz yok ve aphb bildirimi yapmıyor iseniz sadece vergi kısmını aylık/üç aylık bildirimde bulunabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖdeme Hizmetlerinde TR Karekodun Üretilmesi ve Kullanılması Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Yayınlandı. 21.8.2020
    Sonraki İçerikTürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ziraat Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı 21.08.2020

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz