Ana Sayfa Vergi Sat – Kirala – Geri Al İşlemlerinde Taşınmazların Satışında 2 Yıl Tespiti...

    Sat – Kirala – Geri Al İşlemlerinde Taşınmazların Satışında 2 Yıl Tespiti Hangi Süreler Dikkate Alınarak Hesaplanır?

    1519
    0

    SAT – KİRALA – GERİ AL İŞLEMİNE VEYA KİRA SERTİFİKASI İHRACINA KONU EDİLEN TAŞINMAZLARIN ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE SATIŞINDA 2 YILLIK SÜRENİN TESPİTİNDE HANGİ SÜRELER DİKKATE ALINIR?
    1-
    21/11/2012 tarihli ve 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu kapsamında geri kiralama amacıyla ve sözleşme sonunda geri alınması şartıyla,
    1.1- Kurumlar tarafından finansal kiralama şirketleri,
    1.2- Katılım bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarına,
    devredilen taşınmazların kiracı tarafından üçüncü kişilere satışında, aktifte bulundurma süresinin hesabında, bu taşınmazların sat-kirala-geri al işlemi dolayısıyla finansal kiralama şirketi, katılım bankaları, kalkınma ve yatırım bankalarının aktifinde bulunduğu süreler de dikkate alınır.

    2- 06.12.2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında kira sertifikası ihracı amacıyla varlık kiralama şirketlerine devredilen taşınmazların kaynak kuruluş tarafından üçüncü kişilere satışında, aktifte bulundurma süresinin hesabında, bu taşınmazların kira sertifikası ihracı amacıyla varlık kiralama şirketinin aktifinde bulunduğu süreler de dikkate alınır.

    Kaynak: Kurumlar Vergisi Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKurumlar Vergisine Göre Şirket Aktifinde 2 Yıldan Fazla Bulunan Arsada Yapılan İnşaatın Satışı Halinde Elde Edilen Kazanca İstisna Uygulanır mı?
    Sonraki İçerikKira Sertifikası İhracı Amacıyla Her Türlü Varlık Ve Hakların Satışından Doğan Kazançlarda İstisna Uygulamasından Yararlanma Şartları Nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz