Ana Sayfa Vergi Kurumlar Vergisine Göre Şirket Aktifinde 2 Yıldan Fazla Bulunan Arsada Yapılan İnşaatın...

    Kurumlar Vergisine Göre Şirket Aktifinde 2 Yıldan Fazla Bulunan Arsada Yapılan İnşaatın Satışı Halinde Elde Edilen Kazanca İstisna Uygulanır mı?

    1426
    0

    İKİ TAM YILDAN FAZLA SÜREDİR ŞİRKETİN AKTİFİNDE YER ALAN ARSA ÜZERİNE YAPIMINA BAŞLANAN VE HENÜZ TAMAMLANMAMIŞ OLAN BİNANIN SATIŞINDAN ELDE EDİLEN KAZANCIN, KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN TAŞINMAZ SATIŞ İSTİSNASINDAN FAYDALANABİLMESİ MÜMKÜN MÜDÜR?
    Şirket aktifinde 2 yıldan fazla kayıtlı bulunan arsa üzerine yapılan ve yapılmakta olan yatırımlar hesabında takip edilen bina inşaatının;
    İnşaat tamamlanmadan satılmasında,
    1- Sadece arsanın satıştan elde edilecek kazancın %75’i kurumlar vergisinden istisna olacak,
    2- İnşaat halindeki bina satışından elde edilen kazanç ise istisnaya konu edilmeyecektir.

    Kaynak: Kurumlar Vergisi Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikÜcret Matrahından Hangi Sigorta Katkı Payları Ne Şekilde İndirilir?
    Sonraki İçerikSat – Kirala – Geri Al İşlemlerinde Taşınmazların Satışında 2 Yıl Tespiti Hangi Süreler Dikkate Alınarak Hesaplanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz