Ana Sayfa Çalışma Hayatı Salgın dolasıyla personelin çalışmadığı günler için maaş ödemesi yapılabilir mi?

Salgın dolasıyla personelin çalışmadığı günler için maaş ödemesi yapılabilir mi?

604
0

Salgın hastalık nedeniyle çalışamayan işçinin SGK primi çalışmadığı günler için ve maaş ödemesi yapılır mı?

 Eğer işyerinizde kısa çalışma ödeneği başvurusu yapılmış ise ilk yedi gün zorlayıcı nedenlerden dolayı yarım ücret ödemesi dışında ödeme yapmamanız gerekir KÇÖ kapsamında ödemeyi işçiye İŞKUR yapacaktır.

Eğer kısa çalışma ödeneği başvurusu yapmadıysanız ve fiili çalışma yoksa işçiye yıllık ücretli izin kapsamında ödeme yapabilirsiniz.

2020 Nisan dönemi fabrikamızı ve mağazalarımızı 4 hafta kapattık. Bu durumda Nisan dönemi Sgk bildirgelerinde ücret izin gösterebilir miyiz?

Eğer Kısa çalışma Ödeneğine başvurmadıysanız; İşçinin de rızası alınmışsa fiili çalışma var ise ücretsiz izin gösterebilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYıllara Yaygın İnşaat ve Onarım İşleri Nasıl Vergilendirilir?
Sonraki İçerikPTT Acentelerinde Tanınan Kazanç İstisnası ve Sergi ve Panayır İstisnası

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz