Ana Sayfa Çalışma Hayatı Resmi tatil günlerinde çalışan işçinin mesai ücreti ne kadardır?

Resmi tatil günlerinde çalışan işçinin mesai ücreti ne kadardır?

912
0
Resmi tatil günlerinde çalışan işçinin mesai ücreti ne kadardır?

Asgari ücretli net 2.020,59 TL maaş alan personel resmi tatilde çalışması halinde mesai ücreti dahil ne kadar maaş alacaktır?

4857 sayılı İş Kanunu kapsamına giren iş yerlerinde çalışan işçilere, ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretleri tam olarak ödenmeli ve bununla birlikte tatil yapmayarak çalışırlarsa ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücret verilmelidir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Tatil Günlerinde Fazla Mesai Yapan Bir İşçinin Ücreti Nasıl Hesaplanır?

Cumartesi günü mesai yapan personelin fazla mesaisini nasıl hesaplamalıyım?

Telafi Çalışması Fazla Mesai Değildir…

 

Önceki İçerikZafer Günü (9 Mayıs)
Sonraki İçerikABD Enerji Bakanı: Suudi Arabistan, İran yaptırımlarının etkilerini dengelemek için petrol üretimini artırıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz