Ana Sayfa Muhasebe Rent a car (Araç Kiralama) ve alım satıma konu araçlar hangi hesapta...

Rent a car (Araç Kiralama) ve alım satıma konu araçlar hangi hesapta takip edilir?

3748
0

Rent a car ve galeri işi ile uğraşan mükellefim var. Müşterimin Rentacar’da kullandığı araçların alımında ödenen tutarları 254 nolu hesapta izleyip Kdv’sini indirim konusu yapıyoruz. Satarken ise giriş KDV’si neyse %1 se %1 den, %18 se %18 den çıkış yapıyoruz. Ancak vergi mükellefi olan firmalardan aldığımız araçlarda bazı faturalar %18 bazıları %1 oluyor. Bunları satmak amacıyla aldığımızdan KDV’den önceki rakamı 153 Nolu hesapta izleyip KDV tutarlarını indirim konusu yapıyoruz. Satarken ise giriş KDV’si neyse ondan çıkış yapıyoruz. Yani ticari mal gibi düşünüp alışta 153 ve 191 Nolu hesapları çalıştırıyoruz. Satışta ise 600 ve 391 nolu hesapları çalıştırıyoruz. Bu çelişkiler konusunda bilgi alabilir miyiz?
(17.12.2018 15:43)

 

Bahsettiğiniz araçların alırken hangi kdv oranı ödenirse ödensin satış da % 18 KDV hesaplanır. Rent a car için alınanlar 254 hesapta, Alım satıma konu olan araçlar ise 153 hesapta takip edilir.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İkinci el araç alım-satımı yapanlarda KDV oranı ne olacaktır?

 

Oto alım satımı yapan firmaların binek oto alış ve satışındaki KDV uygulaması nasıl olacaktır?

 

Hasarlı alınan, tamir edilip satılan İkinci el araç satışında kdv oranı nedir?

 

Şirket aktifine kayıtlı ikinci el araç satışında KDV oranı nedir?

 

YEVMİYE MADDESİ

 

Ortalama Döviz Kuru Programı

 

 

Önceki İçerikVize ücretlerine zam!
Sonraki İçerikÇiftçiye müjde: Krediler ertelendi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz