Ana Sayfa Vergi Piyasaya satışını yaptığımız ürünlerini korumak amacıyla kullandığımız ambalaj malzemeleri için GEKAP beyannamesi...

Piyasaya satışını yaptığımız ürünlerini korumak amacıyla kullandığımız ambalaj malzemeleri için GEKAP beyannamesi vermemiz gerekiyor mu?

585
0

Plastik şişe üreten bir müşterim var. Üretilen bu şişeler kolonya ve temizleyici gibi ürünler koyulması amacıyla üretilmektedir. Firmalar kendi ürünleri koyarak satışını yapmaktadır. Geri kazanım payı beyannamesini biz mi yoksa bizden ürün alanlar mı vermesi gerekiyor biz vermemiz gerekiyor?

Örneğinizdeki olayda ürünü piyasaya süren şişeleri ve kapları doldurup satanlardır.

Detaylı açıklama ve örnekler için Aşağıdaki link de bulunana yönetmeliği inceleyiniz. https://webdosya.csb.gov.tr/db/cygm/icerikler/gekapusulesas-20200210184744.pdf

 

Üretim Yapan Karton Kutu Ambalaj Üreten bir firmayız. Karton Kutuların içine ürünler İlaç veya Şeker Fabrikalarında ürünler doldurulduğundan eğitimlerde GEKAP olmayacağı söylendi. Ancak Bu Kutuları Taşımak için 2 Ambalaj ve 3 Ambalaj İçin GEKAP ödeneceği söylendi. Bizim Ambalaj İçin Kullandığımız Oluklu Koli dediğimiz Taşıma Kolisi. Bunları Palet Üzerine koyuyoruz. Gekap beyannamesi verecek miyiz?

Taşıma amaçlı kullanılan koli, naylon örtü ve palet GEKAP kapsamın da beyan edilmesi gerekir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHangi Gelirler için Gelir Vergisi Beyannamesi Verilmez?
Sonraki İçerikElektronik Tebligat İle 260 Milyon Lira Tasarruf Edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz