Ana Sayfa Vergi Personel maaş promosyonuna istinaden bankaya düzenlenecek hizmet faturasında KDV tevkifat kodu ne...

    Personel maaş promosyonuna istinaden bankaya düzenlenecek hizmet faturasında KDV tevkifat kodu ne olmalıdır?

    KDV Tevkifat uygulaması

    6963
    0

    Bir firmamız personellerinin maaşlarının 3 yıllık bir süreç için bankadan ödenmesi ile ilgili bir sözleşme yapmıştır. İlgili bankaya alınan hizmet için tevkifatlı fatura kesilmesi gerekiyormuş. Burada tevkifat kodu ne olması gerekiyor?

    616 Kod kullanılarak fatura düzenlenir.

    KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ

    C.MÜKELLEF VE VERGİ SORUMLUSU

    2.1.3.2.13. Diğer Hizmetler 

    KDV mükellefleri tarafından, 5018 sayılı Kanuna ekli cetveller kapsamındaki idare, kurum ve kuruluşlar, kanunla veya Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle kurulan kamu kurum ve kuruluşları, döner sermayeli kuruluşlar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, bankalar, sigorta, reasürans ve emeklilik şirketleri, kanunla kurulan veya tüzel kişiliği haiz emekli ve yardım sandıkları ile kalkınma ajanslarına ifa edilen ve Tebliğde özel olarak belirlenmeyen diğer bütün hizmet ifalarında (sağlık hizmet sunucuları tarafından verilen ve faturası Sosyal Güvenlik Kurumuna düzenlenen sağlık hizmetleri hariç)30 söz konusu alıcılar tarafından (5/10) oranında KDV tevkifatı uygulanır. 


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVefat eden eşinin iş yerini eşi devir alarak ticari faaliyete devam edebilir mi?
    Sonraki İçerikDefter beyan sistemine geçmiş aylara ilişkin gider girişi yapabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz