Ana Sayfa Vergi Özel tüketim vergisine tabi mükellefler e-Defter uygulamasına dahil olmak zorunda mıdır?

    Özel tüketim vergisine tabi mükellefler e-Defter uygulamasına dahil olmak zorunda mıdır?

    437
    0
    Firmanın toptan satışında ürünler arasında gazlı meyve suyu, enerji içeceği mevcuttur.
    (Üretim, imal, ithalat yoktur), 2020 yılı cirosu 31.10.2020 tarihi itibariyle 1.300.000,00 TL’dir. 
    E-Defter ve E-fatura, E-İrsaliye uygulamasına geçme zorunluluğu var mı?

    Mükellefleri değerlendirirken yalnızca brüt satış hasılatı bazında bakmamak gereklidir. 

    Mükellefiyetliklerinden kaynaklanan durumlarına da bakmaları gerekir. 

    Mükellefinizin iş kolu sebebiyle; Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa ve/veya ithal edenler kriteri kapsamında kaldığından dolayı 01.07.2020 1/7/2020 tarihinden itibaren, 2020 veya müteakip yıllarda gerçekleştirenler ise, lisans alımı veya imal, inşa veya ithalin gerçekleştirildiği ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-fatura, e arşiv fatura-e-irsaliye uygulamasına geçmek zorundadır. 

    E- defter ise takip eden takvim yılı başındadır.


    Firmamız 2019 ve 2020 yıllarında isteğe bağlı olarak E-Fatura ve E-Arşiv olarak fatura düzenlemektedir. 2020 yılı cirosu 5.000.000 TL’yi aştığından dolayı 2021 yılında E-Deftere geçiş zorunluluğumuz var mıdır? 

    Hangi dönem itibariyle yasal geçiş zorunluluğunuz başladıysa takip eden takvim yılının başından itibaren e-defter yükümlülüğünüz başlamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılı Kasım ayı Plastik Ambalajda en çok ihracat Birleşik Krallık, Almanya, A.B.D., İsrail ve Irak yapmıştır
    Sonraki İçerikKatma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayınlandı 05.02.2021

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz