Ana Sayfa Ülkeler Özel firmalara verilen danışmanlık hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?

    Özel firmalara verilen danışmanlık hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?

    Kamu kurumlarına verilen ve 35 mo.lu KDV Tebliğinde özel olarak belirtilmeyen tüm hizmet ifalarında 5/10 oranında KDV tevkifatı yapılacaktır.

    1397
    0

    Gerçek kişi serbest meslek mükellefidir. Reklam çekimlerinde yapımcı firmaya reklam çekimlerinde ışık tutma gibi hizmetler vermektedir. Karşı taraf 01.03.2021 tarihinden itibaren kesilen serbest meslek makbuzlarında 3/10 tevkifat yapılması gerektiğini düşünmektedir. İlgili tebliğe baktığımda ışık tutma hizmeti tevkifat kapsamında olmaması görüşündeyiz. Tevkifat yapmalı mıyız?

    “Işık tutma hizmeti ” Reklam hizmetinin bütünü değildir. Tevkifat kapsamında değildir.

    Müşterimiz özel firmalara, yazılım programı (SAP) danışmanlığı hizmeti vermektedir. Tevkifata tabi midir?

    KAPSAM KDV mükellefleri tarafından, 

    5018 sayılı Kanuna ekli cetveller kapsamındaki idare, kurum ve kuruluşlar, kanunla kurulan kamu kurum ve kuruluşları, döner sermayeli kuruluşlar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, bankalar, sigorta ve reasürans şirketleri, kanunla kurulan veya tüzel kişiliği haiz emekli ve yardım sandıkları ile kalkınma ajanslarına ifa edilen ve Tebliğde özel olarak belirlenmeyen diğer bütün hizmet ifalarında söz konusu alıcılar tarafından (5/10) oranında KDV tevkifatı uygulanır. 

    KAPSAMda belirtilen kurum ve kuruluşlara yapılan Tebliğde belirtilmeyen DİĞER BÜTÜN HİZMETLER İçin hizmeti satanlar tarafından hesaplanan KDV’den 5/10 oranında tevkifat yapılacaktır. 

    Yukarıdaki kurumlar dışındaki KDV mükelleflerine verilen hizmetler için KDV tevkifatı YAPILMAZ.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVergi mükellefi olan kişinin Eurobond geliri de varsa yıllık gelir vergisi beyannamesinde bu gelirini beyan etmeli midir?
    Sonraki İçerikYurt dışından aldığımız işçilik faturasında KDV2 hesaplamalı mıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz