Ana Sayfa Vergi Vergi mükellefi olan kişinin Eurobond geliri de varsa yıllık gelir vergisi beyannamesinde...

    Vergi mükellefi olan kişinin Eurobond geliri de varsa yıllık gelir vergisi beyannamesinde bu gelirini beyan etmeli midir?

    Aktife kayıtlı olmayan teknenin satışında kar

    666
    0

    Serbest meslek kazancına ilave olarak ayrıca Eurobond gelirim de mevcuttur. Beyana tabi serbest meslek kazancım 40 bin TL olup 1.6.2006 tarihinden sonra ihraç edilen Eurobond faiz gelirim ise 5 bin TL’dir. Toplam gelirim 49 bin TL altında olduğu halde serbest meslek ve ticari kazançlarda sınır söz konusu olmayıp Euro Bond gelirini birleştirme mecburiyeti var mı?

    Beyana tabi gelir toplamınız (40.000+5.000) = 45.000 TL olduğu için Eurobond faizi beyan dahil edilmez. (49.000 TL altında olduğu için)

    Gerçek kişi tacir bilançosuna kaydetmediği teknesini 1 yıl önce 250 bin TL ye alıyor. Şimdi 530 bin TL’ye satıyor. KDV ve değer artış yönünden sorumlulukları nelerdir?

    Aktife kayıtlı olmayan Tekne için düzenlenecek faturadaki 530 BİN TL’nin tamamı gelir olarak kayıtlara intikal eder. Değer artış hesaplaması yapılmaz. Düzenlenecek faturada % 18 KDV hesaplanır.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBilanço usulüne tabi gerçek kişiler yıllık gelir vergisi beyannamesinde KKEG bildirimi yapar mı?
    Sonraki İçerikÖzel firmalara verilen danışmanlık hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz