Ana Sayfa Vergi Nihai tüketicilere düzenlenen satış faturaları B formunda beyan edilir mi?

    Nihai tüketicilere düzenlenen satış faturaları B formunda beyan edilir mi?

    531
    0
    2020 Aralık ayında ithal etmiş olduğumuz ürünlere ait gümrük beyannamesinde KDV matrahına dahil olan navlun bedeli.10.000,00 TL’dir. Bunun dışında lojistik firması tarafından da bize navlun faturası kesilmiştir. Fakat burada lojistik firmasından gelen faturada navlun tutarı 9.960,68 TL’dir. Söz Konusu Ba formunda navlun bedelini kesen firmayı mı beyan etmeliyiz?

    Lojistik firmasından gelen fatura Ba formuna bildirilir.


    Nihai tüketicilere T.C. numarası olarak 1111111111 numarası verilerek fatura kesilmiş. Aylık BS limitini aşan faturalarda bu durum nasıl olacak? 

    5 Bin TL üzeri satış kime yapılır ise yapılsın Bs formunda bildirilir. 

    VKN kısmı 11 haneli rakamlar (00000000000 gibi) yazmak suretiyle sorunu çözebilirsiniz. 

    Ancak ; Nihai tüketicilere yapılan ve belirlenen haddi aşan satışların Bs bildirim formuna dahil edilip edilmeyeceği hakkında Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı (Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü)’nün 11/08/2010 tarihli ve B.07.1.GİB.4.06.18.02-32Mük257-7992-537 sayılı özelgesinde; “…nihai tüketicilere yapılan mal ve hizmet satışlarının KDV hariç 5.000-TL ve üzerinde olması halinde 396 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan açıklamalar doğrultusunda nihai tüketicinin T.C. Kimlik Numarası belirtilerek Bs bildirim formuna dahil edilmesi gerekmektedir.” şeklinde açıklamalar bulunmaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan: “Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan esnafın sorunu en öncelikli meselimizdir”
    Sonraki İçerikDefter beyan sisteminde geçici vergi beyannamesi otomatik mi oluşur?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz