Ana Sayfa SGK Nakdi ücretsiz izin desteği alamayan ve ücretsiz izinde gösterilen personeller için SGK...

    Nakdi ücretsiz izin desteği alamayan ve ücretsiz izinde gösterilen personeller için SGK eksik gün kodu ne beyan edilmelidir?

    687
    0

    08/09/2020 tarihinde fabrikamız pandemi kaynaklı işlerinde yaşanan durgunluk sebebiyle üretime ara verdi. Bildiğim kadarı ile 17/04/2020 tarihinden sonra işe girişi yapılanlar ücretsiz izinden yararlanamamaktadır. 17/04/2020 sonrası işe girişi bulunmaları sebebiyle yararlanamayan, üretimin durması sebebiyle ücretsiz izne çıkarılan (fesih yasağı sebebiyle işten çıkarılamayan) bu personellerin SGK bildirgelerinde eksik gün nedeni olarak 28-29 pandemi seçilmesi mi farklı bir kod seçilmesi mi doğru uygulama olur?

    Bu kişiler için 21 diğer ücretsiz izin: Bu kod ile bahsedilen ücretsiz izin Kanunla verilmesi zorunlu olmayan ancak işçi ile işverenin anlaşması neticesinde oluşan ücretsiz izinlerdir.

    -Sigortalı ve işveren arasında imzalanan belge ile ispat edilir.

    -Belgenin noter onaylı olması halinde her zaman düzenlenebilir nitelikte olmayan belgedir. -Düzenlendiği tarih itibariyle hüküm ifade eder.

    -Adi belge olması halinde her zaman düzenlenebilir nitelikte olan belgedir.

    -İbraz edildiği tarihten sonra hüküm ifade eder.

    -Geçmişe yönelik geçerli sayılmasına SGK’nın denetim ve kontrolle görevli memurlarınca karar verilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPlastik ve Kauçuk sektörünün küresel boyuttaki ve Türkiye’deki durumu nedir?
    Sonraki İçerikSon iki yılda %52 artışla 14,5 milyardan 22 milyar liraya ulaşan tarımsal desteğin %30’undan fazlası hayvancılığa ayrıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz