Ana Sayfa Muhasebe Mükellefler kendi vergi beyannamelerini YMM ve SMMM olmadan gönderebilir mi?

    Mükellefler kendi vergi beyannamelerini YMM ve SMMM olmadan gönderebilir mi?

    Kurumlar vergisi veya ticari, zirai ve mesleki kazancı nedeniyle gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükelleflerinden 2023 yılı faaliyet döneminde aktif toplamı 63,786,000 TL ve net satışlar toplamı 127,540,000 TL’yi aşmayan mükellefler, 2024 yılı beyannamelerini meslek mensuplarına imzalatmak zorundadırlar.

    25
    0

    Mükellefler tam tasdik ve SMMM sözleşmesi yapmadan KDV muhtasar gibi kendi beyanlarını verebilir mi?

    Bahsettiğiniz mükellef bünyesinde (Bordrosunda) SMMM çalıştırıyor ise; Şirket adına GİB den şifre alarak Beyanname ve bildirimlerin, gönderebilir.(VUK 340 Sayılı Gn.TB.)

    2024 YILI BEYANNAMELERİNİN İMZALATTIRILMASI ZORUNLULUĞUNA İLİŞKİN TUTARLAR için TIKLAYINIZ…

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikA.Ş.’lerdeki yönetim kurulu üyeleri hangi durumda 4/1-b’li (Bağ-Kur) olmak zorundadır?
    Sonraki İçerikBeyana tabi bir işlem olmadığında KDV-2 beyannamesinin boş da olsa verilmeyecektir

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz