Ana Sayfa Muhasebe MUHSGK bildirgesinde SGK kısmı için yapacağımız düzeltmeyi MUHSGK bildirgesi üzerinden mi yapacağız?

    MUHSGK bildirgesinde SGK kısmı için yapacağımız düzeltmeyi MUHSGK bildirgesi üzerinden mi yapacağız?

    560
    0

    Limited şirketimiz Tübitak projesi üzerinde çalışıyor. Şirket ortaklarından biri bu projede görev alıyor. Görevi ile ilgili olarak genel kurul kararı alınarak kendisine ücret ödeniyor. Ancak proje ile ilgili firmaya adam / ay oranı hesaplama tablosu gönderildi ve tablo da şirket ortağımız temmuz /2020 döneminde 9 gün ar-ge personeli olarak çalışacaktır. Bununla ilgili puantajı yaptığımız da şirket ortağı bilgileri hizmet listesine gidiyor. E-beyanname sistemi bunu kabul etmiyor. Burada işlemi nasıl yapacağız?

    Limited şirket ortaklarının ortağı bulunduğu limitet şirketlerden 4/1-a kapsamında sigortalı olarak bildirilebilmeleri, bu bildirimlerin de geçerli sayılabilmesi için gerekli asgari şartları limited ve anonim şirketler için ayrı ayrı aşağıdaki biçimde sıralamak mümkün bulunmaktadır:

    1. Hem limited şirket ortaklığı hem de bu işyerinden bildirilmeye başlanılan 4/1-a sigortalılığının 01.10.2008 tarihinden önce başlaması gerekmektedir.
    2. 01.10.2008 tarihinden önce başlayan 4/1-a kapsamındaki sigortalılık, 01.10. 2008 tarihinden önce başlayan işyeri dosyası üzerinden kesintisiz devam etmelidir. Limited şirket ortağı 01.10.2008 tarihinden sonra ortağı bulunduğu şube işyerinden ya da ortağı bulunduğu başka işyerinden 4/1-a kapsamında sigortalı olarak bildirilmemelidir.

    Muhtasar Beyanname yasal süresinde verildi. Ancak SGK hata mesajı verdi. Şimdi onaylanmayan bildirgeyi yasal süresi dışında MUHSGK ‘dan mı vereceğiz?

    SGK bildirimleri bölümünde hata olması durumunda, düzeltme beyannamesi gönderilmek istenildiğinde “Sigortalı Çalışan Bilgileri” tablosuna sadece iptal edilmek, değiştirilmek veya eklenmek istenilen bilgiler girilmelidir.

    Daha önce beyan edilmiş ve düzeltme beyannamesinde de yine aynı şekilde kalması istenilen bilgilerin “Sigortalı Çalışan Bilgileri” tablosuna tekrar yazılmasına gerek yoktur. Bu bilgiler için tablo üzerinde yer alan “Bu döneme ilişkin önceki beyannamemde / beyannamelerimde beyan ettiğim sigortalı çalışan bilgilerinin, aşağıdaki tabloda yapmış olduğum değişiklik ve eklemeler dışında aynı olduğunu beyan ederim.” kutucuğunun işaretlenmesi yeterlidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHollanda’da İhracat 2020’nin İlk Altı Ayında %9 Oranında Düştü
    Sonraki İçerikTürksat 5A Uydusu 30 Kasım’da uzaya fırlatılacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz