Ana Sayfa SGK Mücbir sebep kapsamında olan firmaların SGK bildirimlerinde erteleme var mı?

Mücbir sebep kapsamında olan firmaların SGK bildirimlerinde erteleme var mı?

715
0

”İŞYERİNİZ ERTELEME KAPSAMINDADIR” yazılı bir firmanın 03/2020 SGK son ödeme tarihi 30/4/2020 gözükmektedir. Doğru mudur?

 SGK bildirim ve ödeme sürelerinde bir uzama olmamıştır.

Ancak mücbir sebeplerle kapatılan işyerleri için Sgk prim ödemeleri 2020 Ekim, Kasım ve Aralık ayına ertelenmiştir.

İşyeriniz mücbir sebeplerle kapanmış ise konu ile ilgili bağlı bulunduğunuz Sgk ile görüşmeniz gerekmektedir.

01.04.1949 doğumluyum. Mücbir sebep kapsamında bu ay içinde verilecek olan Gelir ve Kurumlar Vergisi beyannameleri ile KDV ve Muhtasar beyannamelerini (MÜKELLEFLERİN) tarihlerinde vermem mi gerekli?

Sizin ve sözleşmesi olan müşterilerinizin SGK bildirgesi hariç VD ne verilmesi gereken tüm beyanname ve bildirgeleri ertelenmiştir. Bu konu hakkında VD ne bilgi vermeniz gerekmez.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEPDK hastanelerin acil yakıt ihtiyacının giderilmesi için Devlet Malzeme Ofisine yetki verdi..
Sonraki İçerikİlk yerli ve milli solunum cihazı üretildi..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz