Ana Sayfa Vergi Mobil haberleşme firmalarına düzenlenen faturalarda KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    Mobil haberleşme firmalarına düzenlenen faturalarda KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    Kamuya verilen ve tebliğde yer almayan hizmetlerde 5/10 KDV tevkifatı yapılacaktır.

    543
    0

    Yeni yapılan düzenleme ile KDV tevkifatı kapsamı genişletilmiştir. Bu kapsama mobil elektronik haberleşme firmaları da dahil edilmiştir. Diğer hizmetler başlığı altında alınan hizmet detayları ile eklenen bölümde ise belirli kullanıcılar arasında gösterilmemiştir. Bu kapsamda firmamız mobil elektronik haberleşme firmalarına ait acentelere veya kendilerine kestiği kiralama hizmeti faturasında KDV tevkifatı yapmakla sorumlu mudur? 

    “Mobil elektronik haberleşme firmaları ” tanımı yok.

    Yeni düzenlemede ; Diğer hizmetler için; KAPSAM KDV mükellefleri tarafından, 5018 sayılı Kanuna ekli cetveller kapsamındaki idare, kurum ve kuruluşlar, kanunla kurulan kamu kurum ve kuruluşları, döner sermayeli kuruluşlar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, bankalar, sigorta ve reasürans şirketleri, kanunla kurulan veya tüzel kişiliği haiz emekli ve yardım sandıkları ile kalkınma ajanslarına ifa edilen ve Tebliğde özel olarak belirlenmeyen diğer bütün hizmet ifalarında söz konusu alıcılar tarafından (5/10) oranında KDV tevkifatı uygulanır. 

    KAPSAMda belirtilen kurum ve kuruluşlara yapılan Tebliğde belirtilmeyen DİĞER BÜTÜN HİZMETLER İçin hizmeti satanlar tarafından hesaplanan KDV’den 5/10 oranında tevkifat yapılacaktır.

    İki tane sorum olacak. Birinci sorum mermer kesim işi ile alakalı fason işçilik faturası kesiyoruz. Burada KDV tevkifatı olması gerekiyor mu? İkinci sorum ise ticaret sicil işlemlerini yapmak için danışmanlık kapsamında şahıs firması kurulacak. Bu şahıs firması serbest meslek erbabı mı yoksa ticari kazanç dan mükellef olması gerekiyor?

    1-Fason Mermer kesim işi için düzenlenecek faturada KDV TEVKİFATI OLMAZ. 

    2-Ticari kazanç mükellefiyeti kurulacaktır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTeknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun
    Sonraki İçerikMaliye ölümü gösterdi, sıtmaya razı etti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz