Ana Sayfa Vergi Meslek mensupları ticari şirketlere ortak olabilir mi?

    Meslek mensupları ticari şirketlere ortak olabilir mi?

    meslek, mensup, ortak, ticari, faaliyet, hizmet, sözleşme, beyanname

    445
    0

    3568 sayılı yasaya göre ruhsat almış ve bağımsız olarak faaliyette bulunan meslek mensubu ticari bir şirketin (doğal taş ihracatı yapacak) kuruluşunda %50 ortak olabilir mi? 

    Meslek mensupları ticari şirketler orana bakılmaksızın ortak olabilir. 

    Ancak; yönetim kademesinde ve sorumlu konumunda olamaz. Meslek mensupları hiçbir sınırlama olmadan tüm vergi mükelleflerine hizmet verir. Beyanname gönderebilir.

    KDV Düzeltme Beyanıyla ilgili bir sorum var.

    -Serbest Meslek Mensubu Mükellefin Defter Beyan Sistemi 2019 takvim yılı Gider Listesinden bir adet faturayı çıkarttık ve Gelir Vergisi Beyannamesine düzeltme verdik. İlgili dönem KDV Beyannamesi ile ilgili olarak idare, KDV Beyannamesinde düzeltme yapmama gerek olmadığını idarenin Gelir Beyanında düzeltmeyi yeterli gördüğünü ifade etti. Faturayı çıkartırsam KDV Ödemesi çıkıyor ve 2019 takvim yılında iki ayda düzeltme yapmam yeterli oluyor. İlerde sorgulama yapılabilir mi diye sorduğumda pandemi dolayısıyla olmadığını ancak 2-3 yıl sonra sorgulama olabilir bilemeyiz denildi. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim. KDV Beyannamesiyle ilgili düzeltme yapılmayacağına dair bir düzenleme var mıdır?

    Aldığınız bilgiler yanlış ve eksik 2-3 sene sonra sorgulama olur mu olmaz mı diye bir cevap ve yorum olmaz. KDV beyannamesi düzeltilmeden işlem tamamlanamaz.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKargo taşımacılık hizmetlerinde KDV tevkifatı uygulanır mı?
    Sonraki İçerikArsa satışlarında KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz