Ana Sayfa SGK Mazeretsiz olarak 3 gün üst üste işe gelmeyen personelin işten çıkışını nasıl...

    Mazeretsiz olarak 3 gün üst üste işe gelmeyen personelin işten çıkışını nasıl yapabiliriz?

    802
    0

    Bir mükellefimizin yanında çalışan personel hiç bir haber vermeksizin 3 gündür işe gelmiyor. Ayrıca haberleşme sağlanamıyor kendisiyle. Biz 3 gün için tutanak tuttuk ve bu gün sabah noterden ihtarname çektik. Şuandan sonra neler yapmalıyız ayrıca çıkış tarihi hangi tarih olmalıdır? 

    Mazeretsiz Olarak İşe Devamsızlık (İK m. 25/2-g) İşçinin işverenden izin almadan veya haklı bir nedeni olmadan üst üste 2 iş günü veya 1 ay içinde 2 defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut 1 ayda üç iş günü işine devam etmemesi hali sayılmıştır. 

    Buna göre, işçinin devamsızlık hali işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın vuku bulmuş olmalıdır. İşçinin, haklı sebebin ortaya çıkmasını önlemek için işe gelmeyeceğini önceden bildirmiş olması işçi bakımından yeterli değildir. 

    İzin vermeye yetkili makamdan izin almak (işveren veya vekilinden) işçi açısından zorunluluktur. İşçi her ne kadar izin almamış olsa da işverenin bunu haklı nedenle fesih kapsamında kullanabilmesi için işçinin izin almamakta (raporunun bulunması gibi) geçerli bir sebebinin bulunmaması gerekir. Mazeretsiz Devamsızlık var ise haklı nedenin oluştuğunun öğrenilmesinden itibaren 6 gün ve her halükârda 1 yıl içerisinde iş sözleşmesi feshedilmelidir.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSatılan ürün iadeleri için düzenlenecek gider pusulasında KDV oranı ne olacaktır?
    Sonraki İçerikDemirbaş bakım ve onarım hizmeti aldığımız cari hesaplarımızı hesap planında hangi hesapta takip etmeliyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz