Ana Sayfa Vergi Matrah artışı yapılan yıllar vergi dairesi tarafından inceleme konusu yapılabilir mi?

Matrah artışı yapılan yıllar vergi dairesi tarafından inceleme konusu yapılabilir mi?

Vergi dairesi tarafından matrah artırımı yapılan yıllar için işlem yapılır mı?

644
0

6736 ve 7143 sayılı Yasa kapsamında matrah artırımında bulunduğumuz yıllarda mal alımı yapmış olduğumuz mükelleflerle ilgili olumsuz rapor düzenlenmiş olduğu vergi dairesi tarafından tebliğ edilmiştir. Özel esaslara alınmamız söz konusu olur mu?

Vergi dairesi tarafından matrah artırımı yapılan yıllar için işlem yapılmaz.

Firmamıza ait ocak ayına ait Facebook reklam hizmeti faturası muhasebeye geç geldiğinden dolayı 01.02.2020 ile kayıtlara alınmıştır. Bu faturanın kdv2 ile ilgili düzeltmesi verilecektir. Aynı zamanda kdv1 içinde düzeltme verilmesi gerekiyor mu? Daha önce verilen beyannamede ödeme çıktığı için verilecek düzeltme ödeme tutarını düşüreceğinden vergi dairesi tarafından inceleme konusu olabilir mi?

Her iki beyannamede düzeltilmelidir. Vergi dairesi inceleme yapmak isterse dayanak olarak ilgili fatura gösterilebilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

6736 sayılı kanun kapsamında yapılan matrah artışının taksitlerinin ödenmemesi durumunda yararlanılan dönemler için matrah…

7143 sayılı kanun matrah artışı taksit atlanması durumunda nasıl bir yol izlenmeli?

KDV ve Kurumlar vergisi matrah artışı ödemelerini hangi hesapta takip etmeliyiz?

Önceki İçerik1 Temmuz itibariyle e-İrsaliye uygulamasına kimler dâhil olacaktır?
Sonraki İçerikVergi mükellefiyeti olmayan kişilerden iade alınacak hizmet ve ürün teslimlerine ilişkin nasıl bir belge düzenlemeliyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz