Ana Sayfa Muhasebe Vergi mükellefiyeti olmayan kişilerden iade alınacak hizmet ve ürün teslimlerine ilişkin nasıl...

Vergi mükellefiyeti olmayan kişilerden iade alınacak hizmet ve ürün teslimlerine ilişkin nasıl bir belge düzenlemeliyiz?

Fatura ile tahsil edilen hizmet bedelinin idesi için ne düzenlenir?

794
0

Şirketimizin işlettiği otelde harcama itirazları üzerine müşterilerden tahsil edilen ve faturası düzenlenmiş tutarlar iade edilebiliyor. Bu durumda nasıl bir uygulama yapmalıyız?

Fatura ile tahsil edilen hizmet bedelinin idesi için Gider Pusulası düzenlenir.

Butik otel Ocak ayı içinde yurt dışı şahıs müşterisinden kredi kartı ile tahsilat yapmıştır. Ancak Koronavirüs sebebi ile parası iade edilecektir. Nasıl bir işlem yapılmalıdır?

İadeye ilişkin Banka dekontu ile işlem yapabilirsiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Gider pusulasını nasıl temin edebiliriz?

Satılan ürün iadeleri için düzenlenecek gider pusulasında KDV oranı ne olacaktır?

Tasfiye dönemi zararla sonuçlanırsa ödenen vergi iade alınabilir mi?

Önceki İçerikMatrah artışı yapılan yıllar vergi dairesi tarafından inceleme konusu yapılabilir mi?
Sonraki İçerikGerçek kişiler franchising verebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz