Ana Sayfa Muhasebe Matbaa makinesı alımı-satımı ile iştigal eden bir firmamızda gider pusulası ile alınan...

    Matbaa makinesı alımı-satımı ile iştigal eden bir firmamızda gider pusulası ile alınan ford ranger aracın satışı yapılacak kdv oranı %1 mi, %18 mi olmalıdır?

    396
    0

    Matbaa makinesi alımı-satımı ile iştigal eden bir firmamızda gider pusulası ile alınan Ford-Ranger aracın satışı yapılacak KDV oranı %1 mi, %18 mi olmalıdır?

    İkinci el ticari araç satışlarında uygulanacak KDV Oranı %18’dir.



    Şirketin aktifinde kayıtlı ticari araç bedelsiz olarak şirket ortağına devredilebilir mi? 

    Bedelsiz olarak devir edilmez. Emsal bedelde fatura düzenlenmesi ve faturada % 18 KDV hesaplanması gerekir.


    Maliye tarafından resen kapatılmış, ticaret sicilinde “sicil kaydı kapalı” ifadesi olan bir limitet şirket aktifindeki nakil vasıtası nasıl satılır? Şirket müdürünün yetki süresi de 6 ay önce sona ermiş. Noter imza sirküleri istiyor, imza sirkülerinde süre bitmiş. Böyle bir durumda ,nasıl bir yol izlenebilir?

    Şirketin faaliyetinin sürdüğüne ilişkin ticaret mahkemesinden karar alınır. Şirkete faal duruma getirilerek yetkili seçimi yapılır. VD gerekli yoklamalar yapılarak faaliyeti aktif hale getirilir. Bürokratik işlemler için VD ve Ticaret sicilinden bilgi alınız.


    25 Kasım 2021 tarihinde basit usul olarak açılış yapılan nakliyeci mükellef 26.11.2021 tarihinde kamyonet almıştır. İlgili bu fatura basit usul esaslarına göre kaydedildi. 01.01.2022 tarihi itibari ile mükellef isteğe bağlı gerçek usule geçti. İlgili mükellefin almış olduğu bu aracın KDV’sini indirim konusu yapabilecek miyiz? 

    Basit usulde mükellef olduğu sürecin de alınan Kamyon için ödenen KDV 2022’de indirilmez. 2022 yılından itibaren amortisman ayrılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2022 yılı öncesinde işten ayrılan için personele sonrasında yani 2022 yılında prim olarak yapılan ödemenin muhasebe kaydı ve yapılması gerekenler nelerdir?
    Sonraki İçerikHuzur hakkı ödemeleri ve gider pusulası ile yapılan ödemelerin 7.000 TL’nin üzerinde olması halinde bankadan ödenme zorunluluğu var mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz