Ana Sayfa Vergi Mart ve nisan iş yeri kirasını birlikte yatırılırsa stopaj beyanı ne zaman...

    Mart ve nisan iş yeri kirasını birlikte yatırılırsa stopaj beyanı ne zaman verilecek?

    374
    0

    Mart ayında iş yeri kirasını mükellefim mart ve nisan ayını beraber yatırmış. Mart ayı muhtasar beyanında iki ayıda beyan ediyor muyum?

    Ödeme ne zaman yapılmış ise mart muhtasarında mart ve nisan ayları birlikte beyan edilir.


    İnternetten satış yapmak için mükellefiyet tesis ettirilecek. İşyeri adresi olarak kiracı olan babasının evi gösterilecek. Ev işyeri olarak kullanılamayacak sadece vergi dairesinde irtibat adresi olacak. Mükellef, babası ile alt kiralama sözleşmesi yapması lazım mı? 

    Kira ödenmeyecek ise sözleşme yapılmaz. Kira ödemesi yok ise GV stopajı da olmaz. 

    Bürokratik işlem için Vergi dairesi ile görüşünüz. 

    Kira ödemesi yapılması halinde İş yeri kira geliri elde eden Baba GVK 86. maddedeki rakamsal koşullara göre GMSİ beyannamesi verecektir. 

    Kira ödemesinden % 20 GV stopajı yapılır. 86. maddede belirtilen rakamsal had aşılmaması halinde beyanname verilmez.

    Kira geliri için Ticari kazanç mükellefiyeti değil GMSİ mükellefiyeti açılır.


    T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğünden İşyeri olarak yer kiraladık. Vakfa ödediğimiz kira bedelleri için stopaj kesintisi yapılıp muhtasarda beyan edecek miyiz? Yoksa vakıf olduklarından bir muafiyet söz konusu mudur? İşlemlerim nasıl olmalıdır?

    MENKUL SAHİBİ VAKFIN “mazbut vakıf” OLUP OLMADIĞINI T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğünde öğreniniz. “mazbut vakıf” İSE GV STOPAJI YAPILMAZ. 

    Aksi durumda gv stopajı yapılır. Gvk 94/ 5. 

    b) Vakıflar (mazbut vakıflar hariç) ve derneklere ait gayrimenkullerin kiralanması karşılığında bunlara yapılan kira ödemelerinden,


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFirma ortaklarının şirketin bankasından şahsi hesabına para aktarması işleminin kayıtlara alınmasında mali müşavirin sorumluluğu var mıdır?
    Sonraki İçerikİnşaat iskele üretimi yapan firma KDV tevkifatlı aldığı ürünleri mamul halinde getirdikten sonraki satışında da KDV tevkifatı uygulanacak mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz