Ana Sayfa SGK Ltd.Şti. ortakları emeklilik başvurusu öncesi sigortalılık hallerinin sonlandırılmasına ilişkin bilgi verecek mi?

    Ltd.Şti. ortakları emeklilik başvurusu öncesi sigortalılık hallerinin sonlandırılmasına ilişkin bilgi verecek mi?

    191
    0

    Anonim Şirket ortak statüsünde ki; yönetim kurulu üyeleri ile Limited Şirket ortakları 4/b kapsamında emekli olabilmek için işten ayrılış bildirgesi verme zorunluluğu var mıdır?

    4/1-b (Bağ-Kur) kapsamında çalışmaktayken emeklilik başvurusu yapacak kişilerden, tarım işlerinde kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar hariç, faaliyetine son vermesi gerekmeyip, sigortalılığa esas faaliyete son verip vermeyeceğini beyan ettikten sonra başvuruda bulunması yeterlidirki, bu da: 6663 sayılı Kanunla 1 Mart 2016 tarihinden geçerli olmak üzere yapılan değişiklik uyarınca, tahsis (emeklilik) talebinde bulunan Bağ-Kur sigortalıları için artık “sigortalılığa esas faaliyete son verip vermeyeceği”ni beyan etme şartı aranmamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOrtak olunmayan bir limited şirkette fiilen çalışması olan şirket ortağının 4/1-b Bağ-Kur sigortalılığı durdurulur mu?
    Sonraki İçerikEYT kapsamında emeklilik başvurusu yapıldıktan sonraki gün SGDP’li işe giriş yapılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz